Nieuws

Nu verkrijgbaar: Kaartjes voor Midzomerstrandkomedie!

Lekker zorgeloos op vakantie! De personages uit het stuk Midzomerstrandkomedie, geschreven door Haye van der Heyden, proberen de vakantie van hun leven te hebben. Er is zon, er is zee, alles lijkt perfect. Ontmoet Greetje en Tjeerd die met hun twee zonen proberen te genieten van de lange zomerdagen, Pieterpieter en Sara die elkaar na jaren weer op het strand ontmoeten, Smikkie die op zoek is naar de liefde,  Rufus die op pad is gestuurd voor een speciale missie, Esmee die voor het eerst zonder man op vakantie is en Harry wiens vorige vrouw wel heel veel gemeen heeft Esmee.  

De vakantiegangers maken van alles mee op het strand in Menton. Ongewone, bizarre en soms herkenbare gebeurtennissen volgen elkaar in rap tempo op.  Hoe deze vakantie afloopt? Je kan het 13, 19 en 20 mei 2023 zien in het Dorpshuis in Valkenburg.

Dit komische blijspel met een vleugje drama en cynisme is het perfecte recept voor een leuk avondje uit. Bestel nu je kaartjes!

Uitverkochte zalen voor de jongeren!

Op 10 en 11 maart speelde de jongeren van Mimiek’s Theater de voorstelling ‘Het doek gaat op voor moord’. Een komische thriller over een theatergezelschap die op mysterieuze wijze opgesloten wordt in hun repetitie ruimte. Na maanden voorbereiding waren de jongeren meer dan klaar om het podium op te gaan. Met veel enthousiasme en een vleugje gezonde spanning gingen ze het podium op. Met twee uitverkochte zalen waren deze voorstellingen een groot succes! Wij willen alle spelers, bezoekers en vrijwilligers bedanken voor twee spetterende avonden!

De sfeer voor de voorstelling zit er goed in! Foto’s door Paul van Houten

De komende maanden houdt de groep zich bezig met speloefeningen. Onder leiding van de regisseur gaan ze daarna ook weer opzoek naar een nieuw toneelstuk voor volgend seizoen! Hopelijk tot dan 😉

Foto’s door Paul van Houten

UPCOMING: “Het doek gaat op voor moord”

Binnenkort bij ons te zien: “Het doek gaat op voor moord” een super spannende komische thriller van de jongerengroep. Onder leiding van Zilver van der Plas is deze groep druk bezig de komende maand de ‘puntjes op de i’ te zetten. Grappige typetjes, scheve verhoudingen en een groot mysterie, het stuk zit er vol van! Genoeg redenen om ook te komen kijken. Kaarten kunt u in de loop van de maand verkrijgen via onze site!

‘Leuker kunnen we ‘t niet maken…’ Een komisch blijspel door Mimiek’s Theater

Vrijdag 25 en zaterdag 26 november speelt Mimiek’s Theater nog twee keer de voorstelling ‘Leuker kunnen we ‘t niet maken…’ Een komisch stuk over het meest chaotische belasting kantoor van Nederland.

Foto’s door Paul van Houten

‘Door een verbouwing worden twee afdelingen van de Belastingdienst bij elkaar gevoegd. Logistiek is zoiets natuurlijk een ramp, maar ook voor de medewerkers van die afdelingen is het even wennen. De chaos is compleet als plotseling zowel de chef als de koffiejuffrouw onder verdachte omstandigheden verdwijnen. Er zit voor de overige medewerkers weinig anders op dan hun verschillen bij te leggen en hun (onvermoede) krachten te bundelen om het mysterie op te lossen’

Onder de regie van Sandra Krijgsman, die dit jaar het stokje heeft over genomen van Leon Krijgsman, brengt de groep dit stuk van auteur Peter Damen ten tonele. Een welkome voorstelling, want na een lange (gedwongen) pauze en een succesvolle Revue tussen de lockdowns door is dit het eerste stuk wat de volwassengroep van Mimiek’s Theater speelt na de corona crisis. “It’s good to be back!” Na de generale repetitie en première van afgelopen week, worden er ook dit weekend weer een hoop bezoeker ontvangen. Er zijn nog kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij!

De voorstellingen vinden plaats op 19, 25 en 26 november in de theaterzaal van het Dorpshuis in Valkenburg ZH. Kaarten à 12,50 euro zijn te verkrijgen via www.mimiekstheater.nl of aan de deur. Aanvang voorstelling 20:15 uur.

Foto’s door Paul van Houten

Start nieuwe JeugdSpelGroep najaar 2022

In het najaar van 2022 start toneelvereniging Mimiek’s Theater met een nieuwe toneelgroep voor kinderen van 10-12 jaar; de JeugdSpelGroep. Heb je zin in toneelspelen, improvisaties, toneeloefeningen en een voorstelling spelen in een theater?! Meld je dan aan! De repetities vinden plaats op zaterdagochtend, je moet natuurlijk wel elke week beschikbaar zijn. Aanmelden kan via info@mimiekstheater.nl

Leon Krijgsman zwaait na 23 jaar voorzitter af

Een grote bestuurswisseling, dat was wat er op 9 april jl. op de agenda van de ledenvergadering  van toneelvereniging Mimiek’s Theater stond. Na een lange periode van weinig voorstellingen en repetities was eindelijk het moment daar weer dat de vereniging bij elkaar kon komen en meteen ook voor een nieuwe voorzitter en secretaris konden kiezen.

“23 jaar is een lange periode maar binnen een vereniging als deze is het altijd een functie geweest waarvan de praktische zaken altijd samen met de overige bestuursleden en spelers werden uitgevoerd. De titel was merendeel voor de sier en voor de contacten naar buiten toe af en toe belangrijk”. Krijgsman begon zijn ‘carriere’ bij de toneelvereniging in 1987 bij de toenmalige jongerengroep. Hij heeft veel spelers zien komen en gaan maar is zelf altijd gebleven. Ruim 35 jaar actief voor en achter de schermen. “We zijn eigenlijk een gekke vereniging. Ik denk dat elke creatieve club dat ook wel een beetje herkent maar waarschijnlijk ook wel nodig heeft. Vanuit de positieve gekte kunnen de leukste ideeën worden geboren.”

Esther Hooijmans neemt de voorzittershamer over. Ondanks dat zij pas een aantal jaar bij de vereniging is ziet de vertrokken voorzitter een goede nieuwe kapitein in haar. “Soms weet je gewoon of mensen voor bepaalde functies geschikt zijn. Gelukkig hoefde Esther er niet heel lang over na te denken. Dat gaf mij in ieder geval een goed gevoel. Overigens kende ze de verenging al langer. Een jaar of 15 geleden is ze al lid geweest en speelde ze een paar stukken bij ons. Weer zo’n voorbeeld van iemand die tóch weer terug komt naar onze leuke vereniging.”

Naast een voorzitterswisseling nam ook Kees Barnhoorn afscheid als secretaris. Zijn taken worden overgenomen door Mariëlle van der Plas. Marian Sip, Patrick Beijsen, Mario van Dijk en Maaike Klinkenberg kregen als – al iets eerder – vertrokken bestuursleden ook een mooi bos bloemen als dank voor hun inzet.

Op dit moment is de vereniging weer hard aan het werk om in dit najaar twee verschillende productie op de planken te zetten. “We gaan er samen hard tegenaan om  het publiek weer mooie voorstellingen aan te bieden. Daar zijn de spelers en het publiek nu wel aan toe!”, aldus de enthousiaste nieuwe voorzitter.  “We kunnen trouwens ook nog gewoon mensen gebruiken hoor. Zowel voor de schermen als achter voor decor, licht en geluid. Kan dat er ook nog bij?”

Mimiek’s Theater weer van start, Revue in november!

Toneelvereniging Mimiek’s Theater is ook weer begonnen met de theaterrepetities. Na anderhalf jaar niet te hebben gerepeteerd oefenen de leden nu weer wekelijks in de repetitieruimte in het Dorpshuis Valkenburg.
Zoals de maatregelen nu laten aanzien mag het publiek weer komen en kunnen de voorstellingen dus weer gepland worden!
Voor sommige producties is het wel even aanpoten omdat de repetitieperiode korter dan normaal is. Maar het enthousiasme van de toneelspelers gaat er absoluut voor zorgen dat er het komende seizoen weer verschillende leuke en mooie stukken op de planken staan.

De eerste productie staat al snel geprogrammeerd. In november namelijk al zal er een vrolijke, feestelijke en hilarische revue gebracht worden; “Daar gaan we weer!”. Kaartjes zijn te zijner tijd bij de bekende locaties te koop.
Meer informatie over de producties en de vereniging is te vinden op mimiekstheater.nl

Start nieuwe JeugdSpelGroep najaar 2021

In het najaar van 2021 start toneelvereniging Mimiek’s Theater met een nieuwe toneelgroep voor kinderen van 10-12 jaar; de JeugdSpelGroep. Heb je zin in toneelspelen, improvisaties, toneeloefeningen en een voorstelling spelen in een theater?! Meld je dan aan! De repetities vinden plaats op zaterdagochtend, je moet natuurlijk wel elke week beschikbaar zijn.
Op de site vind je het aanmeldformulier. Medio september zal de eerste bijeenkomst plaatsvinden.

Restitutie gekochte kaartjes 20 en 21 maart 2020

Inmiddels is het alweer een jaar geleden dat we vanwege de Corona maatregelen 2 van onze voorstellingen niet mochten spelen. Het betreft de voorstellingen van de productie “Hitte” van 20 en 21 maart 2021.
In eerste instantie bleven deze kaartjes geldig voor een volgende, andere productie.
Gezien de duur van de maatregelen en het feit dat we als toneelvereniging binnenkort nog steeds geen voorstellingen kunnen spelen, heeft het bestuur besloten voor deze kaartjes restitutie te verlenen.

Heeft u online kaartjes gekocht? Dan krijgt u persoonlijk van ons bericht. Heeft u destijds kaarten gekocht (in het Dorpshuis in Valkenburg of bij Pandora Feest en Funshop in Katwijk) voor een van deze voorstellingen, dan bieden we u de mogelijkheid tot restitutie. Indien u hiervan gebruikt wilt maken, kunt u uw gekochte kaarten tot uiterlijk 31 juni 2021 samen met het ingevulde restitutieformulier bij ons inleveren. Alleen correct ingevulde formulieren voorzien van gekochte kaarten worden in behandeling genomen. Het bedrag zal vervolgens binnen 14 dagen op uw bankrekening gestort worden. Het is niet mogelijk om het bedrag contant uit te keren. 

U kunt de kaarten en het restitutieformulier op de volgende locaties inleveren. Uiteraard is het versturen van de kaarten en het restitutieformulier (op eigen risico) ook mogelijk.  om het restitutieformulier te downloaden.

Pandora Feest & Funshop
Koningin Julianalaan 120
2224 GA Katwijk

We verwachten dat we na de zomervakantie onze repetities weer kunnen hervatten. Voor het najaar van 2021 zullen we uiteraard een aantal voorstellingen ten tonele brengen. We houden u op de hoogte en hopen u dan weer in goede gezondheid te mogen verwelkomen in ons theater.