In de eerste twee weekenden van november brengt toneelvereniging Mimiek’s Theater het stuk “Aan het eind van de aspergetijd” ten tonele. Een toneelstuk van de bekende schrijver Frank Houtappels.

Houtappels studeerde in 1992 af aan de Amsterdamse toneelschool en schrijft sinds 1995 theaterstukken en scenario’s voor televisie. Zo is hij onder andere verantwoordelijk voor de scripts van Gooische Vrouwen, All Stars, Het Schaep met de vijf pooten en de filma Ja Zuster, Nee Zuster en Chez Nous.

In “Aan het einde van de aspergetijd” zien we de zussen Kitty, Aggie en Francien. Aggie heeft een dochter, Sophie met wie ze een kapsalon drijft. In het dorp waar ze wonen lijkt weinig aan de hand te zijn. Tot de jongste zus Francien besluit haar zusjes op te zoeken.  Terwijl de laatste asperges uit de grond worden gehaald, maakt oud zeer ruimte voor nieuwe pijn.

“….en dan kom je twee keer per jaar eens langs en verwacht dat je
door een prentenboek van Anton Pieck kunt wandelen.”

Esther Wempe, Paula Nobach, Marian Sip en Larissa Bos spelen de zussen en dochter in het stuk. Wilco Kuijt-Krijgsman is verantwoordelijk voor de regie.

De voorstellingen vinden plaats op 3, 9 en 10 november in de theaterzaal van Het Dorpshuis Valkenburg. Kaarten zijn á 11 euro in de voorverkoop te verkrijgen bij het Dorpshuis, Pandora Feest&Funshop en online via www.mimiekstheater.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *