Een grote bestuurswisseling, dat was wat er op 9 april jl. op de agenda van de ledenvergadering  van toneelvereniging Mimiek’s Theater stond. Na een lange periode van weinig voorstellingen en repetities was eindelijk het moment daar weer dat de vereniging bij elkaar kon komen en meteen ook voor een nieuwe voorzitter en secretaris konden kiezen.

“23 jaar is een lange periode maar binnen een vereniging als deze is het altijd een functie geweest waarvan de praktische zaken altijd samen met de overige bestuursleden en spelers werden uitgevoerd. De titel was merendeel voor de sier en voor de contacten naar buiten toe af en toe belangrijk”. Krijgsman begon zijn ‘carriere’ bij de toneelvereniging in 1987 bij de toenmalige jongerengroep. Hij heeft veel spelers zien komen en gaan maar is zelf altijd gebleven. Ruim 35 jaar actief voor en achter de schermen. “We zijn eigenlijk een gekke vereniging. Ik denk dat elke creatieve club dat ook wel een beetje herkent maar waarschijnlijk ook wel nodig heeft. Vanuit de positieve gekte kunnen de leukste ideeën worden geboren.”

Esther Hooijmans neemt de voorzittershamer over. Ondanks dat zij pas een aantal jaar bij de vereniging is ziet de vertrokken voorzitter een goede nieuwe kapitein in haar. “Soms weet je gewoon of mensen voor bepaalde functies geschikt zijn. Gelukkig hoefde Esther er niet heel lang over na te denken. Dat gaf mij in ieder geval een goed gevoel. Overigens kende ze de verenging al langer. Een jaar of 15 geleden is ze al lid geweest en speelde ze een paar stukken bij ons. Weer zo’n voorbeeld van iemand die tóch weer terug komt naar onze leuke vereniging.”

Naast een voorzitterswisseling nam ook Kees Barnhoorn afscheid als secretaris. Zijn taken worden overgenomen door Mariëlle van der Plas. Marian Sip, Patrick Beijsen, Mario van Dijk en Maaike Klinkenberg kregen als – al iets eerder – vertrokken bestuursleden ook een mooi bos bloemen als dank voor hun inzet.

Op dit moment is de vereniging weer hard aan het werk om in dit najaar twee verschillende productie op de planken te zetten. “We gaan er samen hard tegenaan om  het publiek weer mooie voorstellingen aan te bieden. Daar zijn de spelers en het publiek nu wel aan toe!”, aldus de enthousiaste nieuwe voorzitter.  “We kunnen trouwens ook nog gewoon mensen gebruiken hoor. Zowel voor de schermen als achter voor decor, licht en geluid. Kan dat er ook nog bij?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *